Geschiedenis

Onze Fanfare is opgericht in 1960. Een aantal inwoners uit Ureterp heeft de handen toen ineen geslagen en zijn met een klein groepje een muziekvereniging gestart. In het begin was dit nog niet zo eenvoudig. Van het hele groepje was er namelijk maar één die ook noten kon lezen! De eerste repetities waren dus alleen maar theorie en later zijn de instrumenten erbij gekomen.

De nodige dirigenten zijn de revue gepasseerd en Fanfare Oerterp heeft zich ontwikkeld tot een enthousiaste groep muzikanten die mooie muziek ten gehore wil brengen.

Inmiddels het ruim 50 jaar geleden dat onze vereniging is gestart en zijn we aardig vooruit gegaan! In 2010 hebben we dan ook ons 50 jarig jubileum mogen vieren en hebben dit groots aangepakt met een prachtig parkconcert en een spetterend jubileumconcert.

Fanfare Oerterp heeft een jeugdorkest met enthousiaste jeugd die Fanfare Oerterp ook een veelbelovende muzikale toekomst biedt!