Een Grandioos concert in MFC De Wier: een cadeau voor Koop Schokker

Op 22 juni vond in MFC De Wier een bijzonder concert plaats, ter ere van Koop Schokker’s 60ste verjaardag. Dit concert, een cadeau van zijn vijf orkesten – UINL Echten, Excelsior Donkerbroek, OKK Kimswerd, Fanfare Oerterp en Fanfare Bant-Creil-Rutten – werd een avond om nooit te vergeten.

De presentatrice van de avond refereerde aan het concert als een “IKEA cadeau”: een uniek geschenk dat Koop zelf nog in elkaar moest zetten. En hij slaagde met vlag en wimpel. Onder zijn leiding vormde zich een imposant orkest van meer dan 100 muzikanten, begeleid door één gezamenlijke dirigent. Samen creëerden ze een onvergetelijke muzikale ervaring die de zaal in vervoering bracht.

Het concert kende ook een bijzonder gastoptreden van Griet Wiersma. Samen met haar werden twee nummers uitgevoerd: “My Way” en “Frysk Hynder”. Het laatste stuk was extra speciaal, omdat Koop zelf de muziek voor het orkest had geschreven, een werk dat vele uren van toewijding vergde.

De avond stond bol van muzikaal talent en feestelijke sfeer. Het grote orkest speelde als een hechte eenheid en bracht een divers repertoire ten gehore dat iedereen in het publiek kon waarderen. Het gezamenlijke optreden met Griet Wiersma was een van de hoogtepunten van de avond, waarbij vooral “Frysk Hynder” diepe indruk maakte vanwege de emotionele en muzikale complexiteit.

Terugkijkend kunnen we het concert met recht “grandioos” noemen. Het was grandioos om deel uit te maken van zo’n groot orkest, grandioos om als toeschouwer aanwezig te zijn, en grandioos om de muziek te beleven. GRANDIOOS was het!

Dit concert zal nog lang in de herinnering van iedereen blijven die erbij was en het was een prachtig eerbetoon aan Koop Schokker, wiens passie voor muziek en leiderschap duidelijk te horen en te voelen was. Het was een viering van muziek, vriendschap en de kracht van samenwerking.

Delen maar!